Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Αυτοκίνητο ειδοποιεί για την κόπωση του οδηγού

Στη Γερμανία, μία έρευνα αυτοκινητόδρομων έδειξε ότι οδηγοί που αποκοιμήθηκαν ήταν αιτία για το ένα στα τέσσερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Στα σύγχρονα πολυτελή αυτοκίνητα, 


υπάρχουν συστήματα που είναι σχεδιασμένα να αναγνωρίζουν τα σημάδια της κόπωσης και να συμβουλεύουν τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα. Η Opel φέρνει τώρα αυτά τα οφέλη της ασφάλειας σε ένα ευρύτερο κοινό, για παράδειγμα με το νέο Grandland X.

Το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert) στο Grandland X ενεργοποιεί μία προειδοποίηση εάν η πορεία του οχήματος υποδηλώνει κόπωση του οδηγού ή έλλειψη προσοχής, εκδίδοντας ένα μήνυμα στην οθόνη πληροφοριών και ένα ακουστικό σήμα. Μετά από τρεις προειδοποιήσεις πρώτου επιπέδου, το σύστημα εκδίδει μία δεύτερη προειδοποίηση με διαφορετικό μήνυμα στην οθόνη οργάνων του οδηγού και ένα πιο δυνατό ακουστικό σήμα. Το σύστημα μηδενίζεται σε ταχύτητες κάτω των 65 χλμ/ώρα για 15 συνεχόμενα λεπτά.

«Η κόπωση του οδηγού αποτελεί κίνδυνο για τον ίδιο αλλά και για όσους κυκλοφορούν στο δρόμο» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Πωλήσεων και Aftersales, Peter Kspert. «Το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού στο Opel Grandland X μπορεί να εντοπίσει κλασικά σημάδια κόπωσης και να υπενθυμίσει στους οδηγούς να κάνουν τακτικά διαλείμματα σε μεγάλα ταξίδια, πριν συμβεί κάτι χειρότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου