Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Μυλοκόπι στα κάρβουνα ή στη σχάρα


στα κάρβουνα 

Αφήνουμε τη σχάρα να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα αμέσως πριν βάλουμε επάνω τα μυλοκόπια.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μυλοκόπια. Αλατίζουμε και τις λαδώνουμε καλά.
Χαράζουμε τα παχιά σημεία διαγώνια.
Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά, λαδώνουμε την πάνω πλευρά των ψαριών με πινελάκι και με τη βοήθεια μιας πλατιάς σπάτουλας τα γυρνάμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 7 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.
 
στη σχάρα του φούρνου 

Προθερμαίνουμε το φούρνο ώστε να ζεσταθεί η σχάρα καλά στους 200οC. Λαδώνουμε τη σχάρα πριν βάλουμε τα μυλοκόπια επάνω.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια. Αλατίζουμε και τα λαδώνουμε καλά.
Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρνώντας με φαρδιά σπάτουλα τα μυλοκόπια μία φορά μόνο ενδιάμεσα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου