Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Κοτόπουλο με μπάμιες

Υλικά

1 κιλό μπάμιες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2 κονσέρβες τοματάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλυτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 κότα
1 φλυτζάνι ξύδι
λίγη κανέλλα


Οδηγίες / Εκτέλεση

-Βάζετε τις μπάμιες σε ένα μπώλ μαζί με το ξύδι για 3 ώρες

-Πλένετε την κότα και την τρίβετε με μία λεμονόκουπα

-Βάζετε το λάδι να κάψει

-Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί

-Προσθέτετε την κότα και τσιγαρίζετε όσο μπορείτε

-Βγάζετε την κότα από την κατσαρόλα

-Ξεπλένετε τις μπάμιες από το ξύδι

-Στο λάδι τσιγαρίζετε τις μπάμιες

-Όταν τσιγαριστούν τις βγάζετε απο την κατσαρόλα και τις φυλάτε σε ένα πιάτο

-Ξαναβάζετε την κότα στην κατσαρόλα

-Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ

-Αλατοπιπερώνετε

-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει

-Μόλις γίνει η κότα στα μισά την βάζουμε στο πλάι και βάζουμε τις μπάμιες στο άλλο μισό τις κατσαρόλας

-Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους

-Εάν οι μπάμιες είναι φρέσκιες τις καθαρίζουμε ως εξής

-Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε το κοτσάνι κάθε μπάμιας λοξά και όχι οριζοντίως για να μη φανούν οι τρύπες από τις οποίες θα χυθεί το υγρό κάθε μπάμιας. Μία - μία μπάμια που καθαρίζουμε τη ρίχνουμε μέσα σε μία πιατέλα. Όταν τις καθαρίσουμε όλες τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι και τις αφήνουμε έτσι επί 15 λεπτά της ώρας περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου