Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Νηστίσιμα ταχινοπιτάκια με πορτοκάλι και κανέλα


Νόστιμα και νηστίσιμα ταχινοπιτάκια με πορτοκάλι και κανέλα.

Εκτός από τα κλασικά νηστίσιμα γλυκά, όπως ο σιμιγδαλένιος χαλβάς ή ορισμένα σιροπιαστά, μπορείτε να φτιάξετε τη Μ.Εβδομάδα και ταχινοπιτάκια ή αλλιώς τσουρέκια με ταχίνι χωρίς αυγά και γάλα. Είναι αφράτα και τόσο νόστιμα που θα τα φτιάχνετε συνεχώς.

Υλικά800 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

230 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

230 ml χυμό πορτοκαλιού

200 ml ταχίνι

120 γρ. μαύρη ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί το αλεύρι και το baking powder. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε με το χέρι μας. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη ή με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη και την κανέλα.

Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη διαχωρίζουμε σε τέσσερις μπάλες. Τις πλάθουμε σε μακρόστενες λωρίδες (πλάτους 10 cm) και τις πιέζουμε για να ανοίξουν λίγο.Με ένα πινέλο, απλώνουμε ταχίνι στην κάθε λωρίδα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Τυλίγουμε τις λωρίδες σε σχήμα σαλιγκαριού κα τις τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Πριν το ψήσιμο, με ένα πινέλο, απλώνουμε πάνω στα πιτάκια ταχίνι, ζάχαρη και κανέλα.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλό Πάσχα!