Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Τούρτα παγωτό με μπισκότα


Το παγωτό είναι το πιο ιδανικό γλυκό, τόσο για τους μικρούς όσο και για εμάς τους μεγάλους.

Υλικά:

1 γάλα ζαχαρούχο

1 γάλα εβαπορέ

500 ml κρεμά γάλακτος
 
2 βανίλιες

4 κ.σ. νουτέλα

2 πακέτα μπισκότα της επιλογής σας

Εκτέλεση:

Με το μίξερ χτυπήστε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος. Μόλις πήξει, βάλτε το ζαχαρούχο και τέλος το εβαπορε. Έπειτα ρίξτε τις βανίλιες και συνεχίστε το χτύπημα. Μόλις έχετε μια ομοιόμορφη κρέμα, ρίξτε μέσα τα τριμμένα μπισκότα σας. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. (μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε από μπισκότα και μια βάση, όπως κάνετε και για το cheesecake και να ρίξετε το μείγμα από πάνω)

Έπειτα βάλτε τις κουταλιές με τη νουτέλα, ανακατέψτε ελαφρά και ρίξτε το μείγμα σας σε μια φόρμα που θα έχετε καλύψει με λαδόκολλα ή ένα στρογγυλό ταψάκι.

Τοποθετήστε την τούρτα σας στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.

Μόλις είναι έτοιμη, μπορείτε να την ξεφορμάρετε και να διακοσμήσετε με επιπλέον τριμμένα μπισκότα από πάνω ή σιρόπι σοκολάτας.