Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Τα επεισόδια στην παρέλαση κι άλλα διάφορα

Ο κ. Τζαμακλής, δίχως να τον ξέρω προσωπικώς, μού είναι , οπτικά μιλώντας, συμπαθέστατος. Δεν έχει φάτσα που με προκαλεί. Και φαίνεται καλλιεργημένος τύπος.
Εκτιμώ ότι η επίθεση που δέχτηκε στην παρέλαση χτες, ήταν αποτέλεσμα του προφανούς: Ότι
και αυτός, είναι βουλευτής Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ κι ότι φυσικά, ψήφισε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Επίσης, αυτόν βρήκε 'εύκαιρο' ο λαός, εχθές.
Ήταν αναμενόμενη η επίθεση στον κ. Τζαμακλή; Ως ένα σημείο, ναι. Φρέσκη ακόμα η συμφωνία, πολύς κόσμος στην παρέλαση, λογικό το βρίσκω. Μιλάμε για γεγονός που έχει εξοργίσει τον κόσμο και δη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Άλλωστε, προσφάτως, έγιναν επιθέσεις και στους έτερους δύο: Η Σκουφά μου είναι αντιπαθής κι η ίδια ήταν κι είναι προκλητική. Ο Καστόρης, δε με πείραξε ο άνθρωπος, αλλά απορώ πώς εκλέχτηκε...
Ο Τζαμακλής αν είναι έξυπνος δεν πρέπει να προβεί στη γελοία συριζαϊκή δήλωση του τύπου 'ήταν 20 φασίστες κλπ.' που κάνουν σύντροφοί του απ΄την Αθήνα. Αυτή η καραμέλα έχει λιώσει προ πολλού κι όποιος συνεχίσει να την κάνει, απλά γελοιοποιείται. Θα πρέπει ή να μη μιλήσει γιατί μερικές φορές η σιωπή είναι χρυσός ή ν' αλλάξει μάρκα καραμέλας.
Ο κόσμος της Κατερίνης δείχνει αντανακλαστικά πατριωτικά. Σίγησε όταν οι μισθοί κι οι συντάξεις γδέρνονταν τα προηγούμενα έτη αλλά σ' αυτό το εθνικό θέμα (και διόλου οικονομικό) βγήκε στους δρόμους, φώναξε, αποδοκίμασε, απαίτησε. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Κι όσο δεν υπάρχουν βιαιοπραγίες, οι αντιδράσεις αυτές, εμπεριέχουν ΥΓΕΙΑ. Γιατί ξέρεις, στη ζωή, δεν είναι όλα ΧΡΗΜΑΤΑ. Είναι και αξιοπρέπεια, είναι και ΙΣΤΟΡΙΑ, είναι και η αίσθηση δικαίου.
Από την άλλη, υπάρχουν κι οι άλλοι: Αυτοί που, παραμονές εκλογών, θα ζητάνε ρουσφέτια, θα δίνουν αβέρτα χειραψίες και, γενικώς, δε θα τρέχει τίποτα... Υπάρχουν και αυτοί, δυστυχώς.
Κατά τ' άλλα, η Κατερίνη έχει γεμίσει δημοσιογραφάκια. Μία από αυτές, προ καιρού, έδωσε βήμα ευχαρίστως σε δημοσιογράφο - επαγγελματία πολιτικό να διακιολογήσει τ' αδικαιολόγητα.
Μια άλλη, στο ραδιόφωνο, αφού μας είπε πόσο κακό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά μας είπε ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με κανέναν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οργίστηκε η ίδια με αυτούς όταν ψήφισαν τη συμφωνία, δεν είναι καλός ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μη μιλήσουμε επί προσωπικού και χάσουμε πελατεία... Γιατί σε ράδιο δουλεύω, πώς θα καλέσω για συνέντευξη την κάθε Σκουφά... Υποκρισία και κιοτοσύνη...