Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Σαλάτα με τζίντζερ και σολομό


Τα καλά λιπαρά του σολομού, συναντιούνται με τα καλά λιπαρά του ελαιόλαδου, του σουσαμιού και τις φυτικές ίνες των λαχανικών και δίνουν μια απόλυτα υγιεινή και καλοκαιρινή σαλάτα. Υλικά για 4 μερίδες

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, κομμένο
1 σκελίδα σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο ακόμη για γαρνιτούρα
1 κουταλιά της σούπας σπόρους σουσαμιού
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας άσπρο ξίδι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
4 κομμάτια σολομού, περίπου 1 κιλό
Αλάτι κοσέρ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γραμμάρια πράσινα λαχανικά, πλυμμένα
1 φλιτζάνι καρότο κομμένο σε λεπτά στικ
4 κομμάτια αραβικής πίτας

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς. Προσθέστε στο μούλτι σάλτσα σόγιας, τζίντζερ, σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τους σπόρους σουσαμιού, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και το σησαμέλαιο. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και διατηρήστε το στο ψυγείο, μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρετε.

Σε ένα κομμάτι λαδόκολλας, βάλτε την αραβική πίτα, πασπαλίστε τη με σησαμέλαιο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε τες για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Πασπαλίστε το σολομό με αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το τηγάνι και προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, βάλτε προσεκτικά το σολομό και μαγειρέψτε κάθε του πλευρά για 4 λεπτά.

Αναμείξτε τα πράσινα λαχανικά με τα καρότα και το ντρέσινγκ. Σερβίρετε το σολομό πάνω τους και γαρνίρετε με κρεμμυδάκια, προσθέτοντας λίγο ντρέσινγκ ακόμα. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη σε περίπου 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου