Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Σχολιάζοντας την 15η αγωνιστική

Σιγά - σιγά αλλά όχι ΟΡΙΣΤΙΚΑ, η βαθμολογία αρχίζει ν' αποκαθιστά την αλήθεια.


Την αλήθεια ότι η Α.Ε.Κ καίτοι ακόμη δεύτερη, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, έχει το πληρέστερο ρόστερ απ' όλους κι είναι πρώτη σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.
Κι ακόμη κι αν έφτασε στο -4 πλέον, πάλι η δεύτερη θέση την αδικεί. Με όλο τον σεβασμό στον Παναθηναϊκό, που ναι, προοδεύει αλλά αυτό το -8 (το λέω καιρό τώρα) ήταν παντελώς 'άρρωστο'. Και προήλθε από ταυτόχρονη ρέντα τύχης και διαιτησίας.
Χθες, με τον ΟΦΗ, εκεί που νομίζαμε ότι έχουν εξαντληθεί οι τρόποι να κερδίσεις ένα ματς (δύο κίτρινες σε αντίπαλο σε 5 λεπτά, δύο αμφισβητούμενα πέναλτι με ΑΕΚ, πέναλτι στο 97' με Ολυμπιακό, αρκετά γκολ από το 85' και μετά) είδαμε άλλο εκπληκτικό: Ο αντίπαλος να παίζει από το 8' με 10 παίκτες. Κι όμως. Παρά την αγωνιστική αβάντα, στο τριφύλλι πανηγυρίζουν επειδή στο 98' ισοφάρισαν και γλίτωσαν το αήττητο... Επίσης, οι διαμαρτυρίες ότι ήταν λίγα τα 11 λεπτά χασομέρια, έπρεπε να κρατηθεί άλλο ένα ημιχρόνιο δείχνει πολλά.

Πλέον, το Πρωτάθλημα ξαναρχίζει σχεδόν από το μηδέν. Αυτό βεβαίως θα το πούμε με σιγουριά αν η ΑΕΚ επικρατήσει στις 8.1 επί του ΠΑΟ. Αν ως τότε μείνει το -4.
Το 'άρρωστο' του ΠΑΟ αρχίζει να ραγίζει. Κάποια στιγμή θα χάσει κιόλας. Φυσικά, δε θα χάνει κάθε βδομάδα βαθμούς. Απλά, δεν είναι αυτό που κάποιοι ήθελαν να παρουσιάσουν: Οι ανίκητοι... Και δεν υπάρχει και πάγκος, ουρλιάζω από την αρχή της σεζόν.

Στην ΑΕΚ; Κάτω το κεφάλι. Υπάρχει η αυτογνωσία ότι είμαστε οι καλύτεροι σε θεωρία (ρόστερ) και πράξη (μες στις τέσσερις γραμμές) αλλά δε χρειάζεται να το φωνάζουμε κιόλας. Εκεί, στο κάτω το κεφάλι, εμπιστεύομαι Αλμέιντα. Κι αν αρχίσουν κι επιστρέφουν παίκτες, εκτιμώ ότι δε χρειάζεται ΚΑΜΙΑ μεταγραφή η ΑΕΚ. Για φέτος, μιλάω. Αλλά αν έρθουν κάποιοι, ευπρόσδεκτοι. Που πιστεύω ότι και να έρθουν θα είναι με το βλέμμα στη νέα χρονιά.

Με αυτά και με αυτά, ο Ολυμπιακός επιστρέφει. Μεσοεπιθετικά παραμένει ποιοτικότατος αλλά ποδόσφαιρο δεν παίζουν μόνο οι μεσοεπιθετικοί. Κι αυτό είχε φανεί στους 'Ζωσιμάδες'. Πάντως, προσωπικά τον υπολογίζω σοβαρά για τη συνέχεια.

2 σχόλια: