Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Άνοιξε το καπό και βρήκε φίδι 1,5μ.

Αντιμέτωπος με ένα… φίδι βρέθηκε ένας οδηγός στη Θεσσαλονίκη, όταν αποφάσισε να ανοίξει το καπό του αυτοκινήτου του.


Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η ομάδα «Animal Rescue and Defence Squad», ο οδηγός κάλεσε την πυροσβεστική υπηρεσία για να απομακρύνει τον λαφιάτη μήκους 1,5 μέτρου, ο οποίος είχε τυλιχτεί γύρω από τον κινητήρα του αυτοκινήτου.
Στο σημείο έφτασαν και εθελοντές της ομάδας και κατάφεραν να απομακρύνουν το φίδι μετά από μισή ώρα.

Τι είναι ο λαφιάτης

Σημειώνεται ότι ο λαφιάτης ή λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι. Έχει μήκος γύρω στα 150 εκατοστά, σπανίως όμως μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 200 εκατοστά. Τα ενήλικα έχουν ένα κιτρινωπό καφέ ή μαύρο χρώμα και τέσσερις μαύρες γραμμές που ξεκινούν από τον λαιμό του και φτάνουν μέχρι την ουρά. Τα ανήλικα άτομα έχουν διαφορετικό χρωματισμό και είναι γκρίζα-ασημί με καφέ ή μαύρες κηλίδες κατά μήκος της ράχης.

Κυνηγά κυρίως στο έδαφος αλλά σκαρφαλώνει συχνά σε δέντρα και θάμνους. Κολυμπά επιδέξια. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά όπως αρουραίους και άλλα τρωκτικά, μικρά κουνέλια, πτηνά, σαύρες, αμφίβια, και αβγά. Ζευγαρώνει την άνοιξη και τα θηλυκά γεννούν 3-18 αυγά. Δεν είναι καθόλου επιθετικό φίδι, είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, όμως μπορεί να δαγκώσει αν αρπαχτεί, σύμφωνα με τη wikipedia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου