Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Έρχεται καύσωνας διαρκείας

Την ανηφόρα θα ξεκινήσει να παίρνει από την Παρασκευή ο υδράργυρος, με τον Ιούνιο να κάνει ποδαρικό με μίνι καύσωνα, διάρκειας τουλάχιστον μίας εβδομάδας. Το Σαββατοκύριακο θα «χτυπήσει» η θερμοκρασία 30άρια, με τις παραλίες της Αττικής, αλλά και στης υπόλοιπης Ελλάδας να γεμίζουν από πολίτες που θέλουν να δροσιστούν.
Οι μετεωρολόγοι κινούνται στην ίδια γραμμή και τονίζουν πως είναι το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης. Μερικοί, μάλιστα, όπως ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει πως ίσως δούμε ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν πάνω από τα κανονικά επίπεδα έως και το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου, με μία μικρή πτώση να έρχεται το Σαββατοκύριακο των Ευρωεκλογών 2024.

Σε κλοιό καύσωνα θα βρεθεί και η Αττική, με τα θερμόμετρα την Τρίτη 4/6 να δείχνουν ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Τσατραφύλλιας: Θα «καούν» 8 περιοχές

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας δίνει το καιρικό στίγμα, λέγοντας πως το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης έρχεται από το Σαββατοκύριακο και θα διατηρηθεί καθόλη τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου.

Οι περιοχές που θα δούν τις υψηλότερες θερμοκρασίας είναι 8 και είναι οι συνήθεις ύποπτοι: Θεσσαλία, κεντρική Μακεδονία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αιτωλ/νία, Πελοπόνησος, Κρήτη και Δωδεκάννησα.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια:

«Ridge» (περιοχή υψηλών πιέσεων και θερμοκρασιών ) πάνω από τη χώρα, μας στέλνει στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο!

Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης το οποίο θα διατηρηθεί τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε αρκετές περιοχές τους 35-36 βαθμούς ενώ το στοίχημα για την άλλη εβδομάδα είναι κατά πόσο κοντά η μακριά θα βρεθεί ο υδράργυρος από τους 40 βαθμούς ή αν θα τους ξεπεράσει!

Ενδεικτικά οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία,η Βοιωτία,η Φθιώτιδα, η Αιτωλ/νία, η Πελοπόνησος,η Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Για την Αττική η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει το μεσημέρι:
Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 37 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 38 βαθμούς

Για τη Θεσσαλονίκη
:Σάββατο 1/6 : 31 βαθμούς
Κυριακή 2/6 : 33 βαθμούς
Δευτέρα 3/6 : 36 βαθμούς
Τρίτη 4/6: 37 βαθμούς

Η ανάλυση Γιαννόπουλου για τον καύσωνα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το Σαββατοκύριακο και μετά καλοκαιρινός καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.
Η πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά.

Την Κυριακή η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 32 με 34 βαθμούς για ανέβει και άλλο τις επόμενες ημέρες. Πιο ζεστές ημέρες προβλέπονται το τριήμερο Τρίτης με Πέμπτης όπου το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και τους 35 – 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Λίγο θα πέσει η θερμοκρασία από την Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο των εκλογών όμως θα είναι ακόμα πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου