28 Φεβρουαρίου 2016

Καροτοκεφτέδες

 Υλικά:

4 καρότα, στο τρίφτη

2 πατάτες, τριμμένες
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 κρεμμύδια, στο τρίφτη
2 αυγά, κτυπημένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν ένας αφράτος χυλός. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και τε ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Τους γυρίζουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και τους απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Αν βάλουμε περισσότερο αλεύρι τα ζυμώνουμε όπως τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε επάνω σε ένα ταψι που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν και τους ψήνουμε στο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου