Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Επιστρέφει η κασέτα με εκατ. τραγούδια !

Νιώθεις νοσταλγία για τις κασέτες που είχες στα παικά και εφηβικά σου χρόνια; Ετοίμασε ξανά το κασετόφωνο, γιατί μάλλον θα το χρειαστείς!
Αποτέλεσμα εικόνας για κασετα δενον
Μετά το βινύλιο λανσάρεται και πάλι η κασέτα. Η SONY αποφάσισε να εξελίξει την τεχνολογία της και να επαναφέρει στην αγορά τις κασέτες, αυτή τη φορά ανανεωμένες, απόλυτα εξελιγμένες για τις σύγχρονες απαιτήσεις, με χωρητικότητα 64.750.000 τραγουδιών ανά κασέτα!

Για περισσότερα από 20 χρόνια, η κασέτα ήταν κομμάτι της καθημερινότητας. Σε συνδυασμό με το θρυλικό walkman της SΟΝΥ, οι πωλήσεις της εταιρείας εκτοξεύθηκαν. Το 1990 πουλήθηκαν 442 εκατομμύρια κασέτες. Το εντυπωσιακό αυτό νούμερο άρχισε να μειώνεται με την εμφάνιση των cds και την γέννηση του mp3. Το 2007 υπολογίζεται ότι πουλήθηκαν μόνο 274 χιλιάδες κασέτες.

Η νέα κασέτα θα χωράει 185 terabytes δεδομένων. Τα iPod αυτομάτως θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Η εταιρεία παρουσίασε το καινούργιο της project στο «Magnetics Conference», στην Δρέσδη. Η νέα κασέτα θα χωράει 64.750.000 τραγούδια ανά κασέτα, δηλαδή περίπου 134.896 ημέρες ασταμάτητης μουσικής

Η ανανεωμένη τεχνολογία βασίζεται σε μικρές αλλαγές στις συνθήκες επιμετάλλωσης και στην ανάπτυξη ενός μαλακού μαγνητικού υποστρώματος της ταινίας. Όσο για το αν οι νέες κασέτες θα αναπαράγονται από τα παλιά κασετόφωνα, είναι κάτι που θα το μάθουμε σύντομα.�����������: Η Sony επαναφέρει ανανεωμένες τις κασέτες με γιγαντιαία χωρητικότητα | E-Daily.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου