Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Επεισόδιο Ανθίμου - Μητρ. Κίτρους


ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Το θράσος και η προκλητικότητα αυτού του ανθρώπου δεν έχει όρια! Έχουν αρχίσει να τον φτύνουν ομαδικώς και αυτός νομίζει ότι βρέχει ή έστω ότι τον ραίνουν με …ανθόνερο! Τόση μεγάλη ιδέα έχει για τον εαυτό του!
Ο λόγος, ασφαλώς, για τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο ο οποίος μετά τις απρέπειες που διέπραξε στη Μονή του Οσίου Εφραίμ στην Κατερίνη,ανήμερα της Παναγίας, οι αδολεσχίες του δεν έχουν τέλος.
Αφού πήγε,ως μη όφειλε, στην Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και ως νέος Πρόεδρος– θέση που παρανόμως δέχθηκε να αναλάβει αφού αποτελεί εισπήδηση επί της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αλλά και τον αποσπά με πλήρη απασχόληση από τα καθήκοντά του ως Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης– άλλαξε τις κλειδαριές και κάλεσε το προσωπικό την Δευτέρα για να του αναθέσει νέες αρμοδιότητες και καθήκοντα, στη συνεχεια είχε το θράσος να παραστεί στον εόρτιο εσπερινό επί τη εορτή του Αγίου Ανθίμου, ημέρα που εορτάζει ο Παναγιώτατος Γέρων Θεσσαλονίκης Ανθιμος, τον οποίο αγνόησε προκλητικά όταν αποδέχθηκε την Προεδρία της Ακαδημίας . Αλλά ο Γέρων Θεσσαλονίκης απέδειξε πως δεν μασά τα λόγια του αλλά ορμή και σφρίγος νέου ανθρώπου τον έβαλε στη θέση του όταν μπροστά σε όλους τους Αρχιερείς πήγε να του ευχηθεί ο Κίτρους και να του πει οτι θα τον επισκεφθεί στο γραφείο του για να τα πούν εκ του σύνεγγυς!
— Δεν έχουμε να πούμε τίποτα, του απάντησε στεντορεία τη φωνή ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος! Πήγαινε πρώτα να παραιτηθείς από τη θέση που παρανόμως ανέλαβες και έλα μετά να τα πούμε!
Δηλαδή τον έδιωξε κακήν κακώς και ως ανεπιθύμητο!
Τότε ο Γεώργιος έβαλε την ουρά στα σκέλη που λένε και σηκώθηκε και έφυγε από τον χώρο σαν βρεγμένη γάτα..!
Το επεισόδιο αυτό έγινε ευρύτατα γνωστό σε όλη τη Θεσσαλονίκη και ακόμη συζητείται …
Σίγουρα θα υπάρξουν συνέπειες αυτού του επεισοδίου!
Και οι πληροφορίες μας λένε οτι έχει ενημερωθεί και το Φανάρι το οποίο θα αναλάβει πρωτοβουλία επί του θέματος αυτού,δεδομένου οτι η Μητρόπολη Κίτρους υπάγεται στις Νέες Χώρες, δηλαδή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου