Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Εορτάστηκε ο Όσιος Ευφραίμ στην Κονταριώτισσα

osios efraim-4

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και μοναστηριακή τάξη, εορτάσθηκε και εφέτος η Ιερή μνήμη του Μεγάλου Νηπτικού Πατέρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, του «Αγίου των Δακρύων» και της Μετανοίας, στην ομώνυμη, περιάκουστη Ιερά Μονή στην Κονταριώτισσα Κατερίνης.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στο κατάλληλα ευπρεπισμένο, περικαλλέστατο και κατανυκτικό Καθολικό της Ιεράς Μονής, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και την Αγιώνυμη ημέρα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσης κ. Αγαθόνικος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλαισιούμενοι από πλειάδα Ιερέων, Ιερομονάχων, Ιεροδιακόνων και Μοναχών της τοπικής Εκκλησίας και άλλων Μητροπόλεων, υπό την κατανυκτική ψαλμωδία αγιορειτών Πατέρων και Νέων, πνευματικών τέκνων της Ιεράς Μονής, παρόντων των τοπικών αρχόντων, πολιτικών, στρατιωτικών, δικαστικών και πλήθους κόσμου, οι οποίοι κατέφθασαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος και το εξωτερικό, για να προσκυνήσουν την χαριτόβρυτη Εικόνα του θαυματουργού Οσίου Εφραίμ και τα Άγια Λείψανά του, τιμώντας με την ευλαβή παρουσία τους την ετήσια μνήμη του Οσίου Εφραίμ του Σύρου και την Σεβάσμια Γερόντισσα Αικατερίνα και την περί Αυτήν θεοφιλή Αδελφότητα, οι οποίες με αγάπη φιλοξένησαν τους πιστούς και παρέθεσαν Μοναστηριακή Τράπεζα.

Ο Θεοφιλέστατος Αρούσης κ. Αγαθόνικος ευλόγησε και έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιττα και την ευλογία από το φλουρί έλαβε ο Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου κ. Στ. Γκρόζος.

Συγκινητική ήταν η παρουσία του Πρωτοσυγκέλου Μωϋσή και αδελφών - μοναζουσών από το μαρτυρικό Χαλέπι της Συρίας.

Στο τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ευλόγησε το Κόλλυβο του Οσίου και όπως κάθε χρόνο, τελέσθηκε Μνημόσυνο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου, αφού εκοιμήθη κατ’ αυτή την ημέρα της Εορτής του Οσίου Εφραίμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου