Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Νέα βιβλία Θρησκευτικών απ' το νέο έτος

Μεγάλες αλλαγές στην ύλη των μαθημάτων όλων των τάξεων προβλέπονται από το νέο σχολικό έτος.
Ειδικότερα, τα βιβλία των Θρησκευτικών αναμένεται να αλλάξουν σε όλες τις τάξεις, ενώ νέα εγχειρίδια θα εισαχθούν στα Μαθηματικά του Δημοτικού. Επιπλέον, προβλέπονται αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών όλων των διδακτικών αντικειμένων.

Ιστορία και Αρχαία, δύο διδακτικά αντικείμενα-πεδία πλούσιων πολιτικών και όχι μόνο αντιπαραθέσεων, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Τα καινούργια προγράμματα σπουδών θα δίνουν νέες κατευθυντήριες γραμμές στη διδασκαλία της Ιστορίας. Στα… συρτάρια του ΙΕΠ βρίσκονται προτάσεις όπως η «επιστροφή» του «Επιταφίου» του Θουκυδίδη στο Λύκειο αλλά και η περαιτέρω αξιοποίηση του έργου του Σοφοκλή «Αντιγόνη.

Μια πληρέστερη εικόνα, πάντως, για τις τρεις τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα έχουμε έπειτα από το πόρισμα της Βουλής για το Λύκειο (σ.σ.: τις επόμενες εβδομάδες).

Οι προετοιμασίες για τις αλλαγές είναι πυρετώδεις, καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα νέα προγράμματα σπουδών. 

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γεράσιμος Κουζέλης μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» τόνισε ότι τα νέα εγχειρίδια που θα εισαχθούν στις σχολικές αίθουσες θα αντικαταστήσουν τα παλιά βιβλία. «Έχουν χαρακτήρα φακέλου που συγκεντρώνει σειρά πηγών, κειμένων και επιπλέον υλικού που αφορά στη λογική των νέων προγραμμάτων σπουδών. Δεν υπήρχε η δυνατότητα συγγραφής νέων βιβλίων, επομένως προχωρήσαμε σε αυτήν τη μέθοδο» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου