Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ξυπνάτε: Συνεταιράκια Μαρινάκης - Αλαφούζος

Πρόδρομος σημαντικών εξελίξεων για τον τομέα των εκτυπώσεων και της διανομής θεωρείται η συμφωνία αποκλειστικά εμπορικού χαρακτήρα ανάμεσα στις εφημερίδες του Ομίλου Μαρινάκη και την εκτυπωτική εταιρεία του Ομίλου της Καθημερινής, Καθημερινές Εκδόσεις. Οι εφημερίδες «Ελευθερία του Τύπου» και «Ελευθερία του Τύπου της Κυριακής» και οι εφημερίδες του Ομίλου των Παραπολιτικών («Παραπολιτικά», «Επένδυση» κ.ά.) θα εκτυπώνονται από το πιεστήριο της Καθημερινής ΑΕ, ολοκληρώνοντας τη συνεργασία με την Ίρις Εκτυπώσεις (ΔΟΛ 50% – Πήγασος 50%).

Όπως αποκαλύψαμε την περασμένη βδομάδα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ως μεγαλομέτοχος του πρακτορείου διανομής «Άργος» (30%), έθεσε θέμα αξιοπιστίας των κυκλοφοριών με επιστολή του προς τη διοίκηση της εταιρείας.

Μετά και την αποστολή της επιστολής, η δημοσίευση των στοιχείων της κυκλοφορίας παίρνει ξεχωριστή σημασία, μέχρι ως και την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής (barcode) με σκάνερ σε όλα τα σημεία πώλησης από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Οι εξελίξεις που αναμένονται είναι σημαντικές τόσο για τα πιεστήρια όσο και για τα Πρακτορεία Τύπου. Εκτιμάται πως αυτήν τη στιγμή υπάρχει η δυνατότητα είναι για ενάμισι μεγάλο πιεστήριο και για ένα πρακτορείο διανομής. Στο παρασκήνιο κυοφορούνται νέες συμμαχίες και συνεργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου