Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Μακαρονάδα φούρνου με μπέικον και τυριά

 
Πανεύκολη μακαρονάδα, ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά και είναι εγγύηση για ένα απλό και λαχταριστό γεύμα για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας ή με φίλους.

Υλικά συνταγής

500γρ. σπαγγέτι
1 ντομάτα τριμμένη ή 1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. μαργαρίνη [βιτάμ]
100γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
8 φέτες μπέικον κομμένο σε φέτες
4 αβγά χτυπημένα με λίγο γάλα
λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, αλ τέντε, τα σουρώνετε τα λαδώνετε και τα στραγγίζετε.

Σοτάρετε στη μαργαρίνη το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το μπέικον, την ντομάτα και τα τυριά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και τον βασιλικό. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε όλο το μείγμα σε ένα μεγάλο και καλά λαδωμένο πυρέξ.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και περιχύνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30-40 λεπτά και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου