Τι χρειαζόμαστε:
Για το κοτόπουλο:
Για το κοτόπουλο:
4 κουτ. σούπας βούτυρο
3 μήλα (2 πράσινα – 1 κόκκινο) σε κυβάκια
2 αχλάδια σε κυβάκια
1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
1 χούφτα κουκουνάρι
1 χούφτα αμύγδαλα άσπρα
δενδρολίβανο
αποξηραμένο δυόσμο
πιπέρι – αλάτι
1 ποτήρι κρασί/νερό
4 στήθη κοτόπουλου σε μπουκιές κομμένα
Για το άγριο ρύζι:
2 κούπες άγριο ρύζι
παρμεζάνα
1 κύβο κοτόπουλο
λίγο λάδι
Πώς το κάνουμε:
Για το κοτόπουλο, βάζουμε στο τηγάνι 2 κουτ. σούπας βούτυρο και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μήλα και αχλάδια.
Προσθέτουμε επίσης, 1 κουταλιά ζάχαρη καστανή, το κουκουνάρι και το αμύγδαλο και λίγο αλάτι.
Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν κάπως τα φρούτα για 5-6 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε άλλο σκεύος.
Βάζουμε ξανά στο τηγάνι 2-3 κουτ. λάδι.
Προσθέτουμε όλο το κομμένο κοτόπουλο για να το τσιγαρίσουμε και μετά σβήνουμε με το κρασί/νερό.
Προσθέτουμε και τα μήλα, το δενδρολίβανο, το δυόσμο, πιπέρι και αλάτι και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
Για το άγριο ρύζι, σε κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε τις 2 κούπες ρύζι με βούτυρο και προσθέτουμε 4 νερό, βάζουμε τον κύβο και σιγοβράζουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε και μια χούφτα παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου