Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Κοτόπουλο με μήλα και άγριο ρύζι


Τι χρειαζόμαστε:

Για το κοτόπουλο:

4 κουτ. σούπας βούτυρο
3 μήλα (2 πράσινα – 1 κόκκινο) σε κυβάκια
2 αχλάδια σε κυβάκια
1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
1 χούφτα κουκουνάρι
1 χούφτα αμύγδαλα άσπρα
δενδρολίβανο
αποξηραμένο δυόσμο
πιπέρι – αλάτι
1 ποτήρι κρασί/νερό
4 στήθη κοτόπουλου σε μπουκιές κομμένα



Για το άγριο ρύζι:

2 κούπες άγριο ρύζι
παρμεζάνα
1 κύβο κοτόπουλο
λίγο λάδι

Πώς το κάνουμε:

Για το κοτόπουλο, βάζουμε στο τηγάνι 2 κουτ. σούπας βούτυρο και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μήλα και αχλάδια.

Προσθέτουμε επίσης, 1 κουταλιά ζάχαρη καστανή, το κουκουνάρι και το αμύγδαλο και λίγο αλάτι.

Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν κάπως τα φρούτα για 5-6 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε άλλο σκεύος.

Βάζουμε ξανά στο τηγάνι 2-3 κουτ. λάδι.

Προσθέτουμε όλο το κομμένο κοτόπουλο για να το τσιγαρίσουμε και μετά σβήνουμε με το κρασί/νερό.

Προσθέτουμε και τα μήλα, το δενδρολίβανο, το δυόσμο, πιπέρι και αλάτι και βράζουμε για 7-8 λεπτά.

Για το άγριο ρύζι, σε κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε τις 2 κούπες ρύζι με βούτυρο και προσθέτουμε 4 νερό, βάζουμε τον κύβο και σιγοβράζουμε.

Στο τέλος προσθέτουμε και μια χούφτα παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου