Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Λάκης Παπαϊωάννου: Νιώθω θλίψη

Συνέντευξη στο ΒΗΜΑpress και στην Φούλη Καλαϊτζίδου έδωσε ο γνωστός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και ζωντανός θρύλος, Απόστολος – Λάκης Παπαϊωάννου ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νομού Θεσ/νίκης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.


Ο Απόστολος Παπαϊωάννου είναι παντρεμένος με τη Ντίνα Παπαϊωάννου, καλλιτέχνη, συγγραφέα και αγαπημένη φωνή των μεγάλων συνθετών και της πόλης μας. Κόρη τους η επίσης γνωστή τραγουδίστρια Ελεάνα Παπαϊωάννου,φοιτήτρια της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ, παντρεμένη με τον γνωστό μπασκεμπολίστα του Άρη Δημήτρη Βεργίνη που έχουν μια κορούλα τη Θεοδώρα ενός έτους περίπου.

Συνέντευξη:


ΕΡ- Ηρακλής – ΠΑΟΚ, Εθνική ομάδα, αρκετά χρόνια skouter της Arsenal. Σύζυγος, Πατέρας και τελευταία παππούς. Μια ζωή γεμάτη δηλαδή Λάκη. Ποιος λόγος σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα;
ΑΠ- Η υποψηφιότητά μου σε πείσμα των δύσκολων καιρών – για μένα προσωπικά – είναι θέμα επιλογής και όχι ανάγκης. Ως ένας απλός πολίτης που αγωνιά για τον τόπο και την περιοχή του. Άλλωστε στη διάφανη επαγγελματική και κοινωνική μου πορεία, τα στοιχεία που με χαρακτήριζαν και με χαρακτηρίζουν, είναι η εντιμότητα, η θέληση, η προσπάθεια και η επιμονή. Με αυτά τα όπλα μπαίνω στη μάχη και έτσι θα συνεχίσω.

ΕΡ- Γιατί προτίμησες τον Απόστολο Τζιτζικώστα; Γνωρίζουμε ότι είχες κι άλλες προτάσεις
ΑΠ- Η πολιτική στις μέρες μας έχει καταντήσει επικοινωνία και εύκολος εντυπωσιασμός. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει αποδείξει πως η πολιτική του έχει ουσία, σχέδιο, προσπάθεια και αποτελεσματικότητα. Δεν υποκύπτει σε πιέσεις. Με τον Απόστολο Τζιτζικώστα πορευόμαστε μαζί στην Περιφέρεια της Κεντρ.Μακεδονίας από το 2010 εγώ ως μέλος της Οικονομικής επιτροπής κι εκείνος ως αντιπεριφερειάρχης.



ΕΡ- Ποιό είναι το όραμά σας….
ΑΠ-Σε τόσο μεγάλες κουβέντες, κρατώ συνήθως μικρό καλάθι.
Αυτά που με αφορούν κυρίως είναι η καθημερινότητά μας, τα μικρά και καθημερινά πράγματα που φωνάζουν εγκατάλειψη. Τα αμήχανα πρόσωπα των απλών ανθρώπων που συναναστρέφομαι καθημερινά καθώς και η πίστη μου στη συλλογική προσπάθεια, ώστε να βελτιώσουμε και να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη για μας και τα παιδιά μας. Πιστεύω πως το αξίζουμε.

ΕΡ – Συμφωνία Πρεσπών
ΑΠ – Ως απλός Μακεδόνας νοιώθω οργή και θλίψη. Είναι μια αποτυχημένη συμφωνία που δημιούργησε ένα αβυσσαλέο χάσμα ανάμεσα στο λαό και την κυβέρνηση. Επειδή όμως δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός θα σας μεταφέρω την άποψη ενός αδιαμφισβήτητα κορυφαίου Έλληνα συνταγματολόγου του κ. Γεωργίου Κασιμάτη.
<< Η συμφωνία των Πρεσπών είναι εχθρική για την Ελλάδα, παράνομη και αντισυνταγματική >>


ΕΡ– Σε ποιο τομέα πιστεύετε πως θα ήσαστε χρήσιμος αν εκλεγείτε;
ΑΠ- Κατ’ αρχήν ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος είναι ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας.
Αν με ρωτάτε για το τι θα προτιμούσα, ως γνώστης του αθλητισμού και σε συνδυασμό με την εμπειρία μου, ένας από τους τομείς που θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα να ασχοληθώ και να αναδείξω, είναι ο αθλητικός τουρισμός.