Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Ζήτησε μάρτυρες η διευθύντρια στην Καβάλα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη συμπεριφορά των δασκάλων και της διευθύντριας του σχολείου στην Καβάλα στο οποίο ένας 8χρονος μαθητής έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές τους.
Μιλώντας στο Open, ο πατέρας του 8χρονου, Τάσος Αντωνιάδης, αναφέρθηκε στη συμπεριφορά των δασκάλων, οι οποίοι ήταν μπροστά στο περιστατικό και δεν αντέδρασαν, ενώ ταυτόχρονα μίλησε και για τη συμπεριφορά της διευθύντριας του σχολείου, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, του ευχήθηκε απλά «περαστικά» και ρώτησε πότε θα επιστρέψει ο 8χρονος -ο οποίος έχει και σπασμένα πλευρά από το περιστατικό- στα μαθήματα.

«Παίζανε ποδόσφαιρο... Τσαντίστκαν τα παιδιά της 4ης και κάποια στιγμή τον έπιασε ένα από αυτά και πήγε και ένα δεύτερο και άρχισε να τον χτυπάει με μπουνιές -αν ήταν και κλωτσιές δεν ξέρω, για μπουνιές είπε ο μικρός. Ευτυχώς βρέθηκε ένα παιδί της έκτης τάξης που γνώριζε τον γιο μου και τους χώρισε, πήρε τους άλλους δύο, ελευθέρωσε τον μικρό και πήγε ο μικρός στη Διευθύντρια να πει ότι τον χτύπησαν και ότι πονάει. Ζήτησε βοήθεια. Υπήρχαν τέσσερις δάσκαλοι στην αυλή και παρόλα αυτά ευτυχώς βρέθηκε το παιδί της έκτης. Οι δάσκαλοι δεν παρενέβησαν ποτέ. Πάνε να υποβαθμίσουν το γεγονός και να πουν ότι συνέβη σε δευτερόλεπτα. Ότι δηλαδή ένα παιδί έσπασε τα πλευρά του γιου μου σε δευτερόλεπτα», αναφέρει ο πατέρας του 8χρονου.
Και προσθέτει: «Η Διευθύντρια μου είπε απλά περαστικά και ρώτησε πότε θα γυρίσει στο σχολείο. Δεν ρώτησε τίποτα άλλο και προσπαθεί να πει ότι το παιδί δεν πήγε σε εκείνη μετά το περιστατικό. Το παιδί πήγε στη Διευθύντρια και εκείνη του ζήτησε μάρτυρες και τον κράτησε και 4 ώρες παραπάνω, μέχρι να λήξει το ολοήμερο. Εμείς το μάθαμε στις 4, όταν γυρίσαμε από τις δουλειές μας».