Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

THE MUSHROOMS - 'Midnight Love'

Ένα από τα πολύ καλά ελληνικά ροκ συγκροτήματα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’80, οι Mushrooms από τη Θεσσαλονίκη, έχουν, ξανά τους δίσκους τους σε κίνηση. Και όχι μόνον αυτούς, αφού μαζί με τα παλαιά άλμπουμ τους, “Taste of” (1986) και “Scarecrow Princes” (1989), κυκλοφορεί ταυτοχρόνως κι ένα 12ιντσο EP (“Sinner”) με τέσσερα ανέκδοτα κομμάτια από το 1990-91, 


ενώ την ίδιαν ώρα υπάρχει και κάτι απολύτως σημερινό, που σχετίζεται με το παρελθόν τους, το πρώτο άλμπουμ “Heaven is Underground” του συγκροτήματος Seahorse του Ασκληπιού Ζαμπέτα (κιθαρίστας σε Mushrooms, Τρύπες κ.ά.).
Από μια παρουσίαση του γκρουπ στο περιοδικό ΜΟΥΣΙΚΗ (στο τεύχος 107 μάλλον, τον Οκτώβριο του 1986) διαβάζουμε: «Οι Mushrooms ή απλώς Μανιτάρια φτιάχτηκαν τον Δεκέμβρη του ’84 και έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση τον Ιούνιο του ’85 στις Σέρρες (παρ’ όλο που είναι Θεσσαλονικείς). Πριν από ένα χρόνο συμμετείχαν στην ανεξάρτητη συλλογή-κασέτα “Give Bees a Chance” [Lazy Dog]. Οι Mushrooms αποτελούνται από τους Ασκληπιό κιθάρες, Παππού κιθάρες, φωνητικά, Tripmaker μπάσο, Άτμα ντραμς και Purple Jelly φωνή. Έχουν παίξει σαν support στους Television Personalities και Dream Syndicate. Όπως οι ίδιοι μας είπαν οι αγαπημένοι τους καλλιτέχνες είναι οι Robyn Hitchcock, Julian Cope, Iggy Pop, The Velvet Underground, Syd Barrett, Dream Syndicate, Lou Reed, Jimi Hendrix, John Hammond και Fall. Τον Αύγουστο ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Taste of” για την εταιρεία Pegasus Records». 
Να συμπληρώσουμε στα προηγούμενα, που γράφτηκαν εκείνη την εποχή, πως ο κιθαρίστας Ασκληπιός (Ζαμπέτας) και ο ντράμερ Άτμας (Atmas δηλ. Γιώργος Ατματζίδης) πριν από τους Mushrooms έπαιζαν στους Silent Moves, που συμμετείχαν στη συλλογή “Sounds and Noises of SKG” [CVR, 1984], όπως και στους International Comedy. Αυτοί οι τελευταίοι ακούγονταν, επίσης, στη συλλογή τής CVR (αλλά χωρίς τον Άτμα στη line-up τους), ενώ ανθολογούνται, μαζί με τους Mushrooms, και στην κασέτα “Give Bees a Chance”, που είχε μοιραστεί με το πρώτο τεύχος του fanzine Rollin’ Under το 1985.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου