Το Ελατοχώρι «ντύθηκε» με τα αρώματα και τις γεύσεις της πιερικής γης το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου, φιλοξενώντας το «Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους». Με φόντο τα Πιέρια Όρη, παραγωγοί, επαγγελματίες της εστίασης, σεφ, μουσικοί, σύλλογοι, δημοσιογράφοι, influencers από την Ελλάδα και το εξωτερικό,
πλήθος επισκεπτών έζησαν ένα διήμερο γεμάτο ζωντάνια, πολιτισμό και γαστρονομία. Η γιορτή έσμιξε μοναδικά την τοπική γαστρονομία με τη φύση και τους ντόπιους κατοίκους. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.
«Με δημιουργικές δράσεις αναδεικνύουμε τη γαστρονομία του τόπου μας και παράλληλα δίνουμε ώθηση στον ποιοτικό τουρισμό και την εξωστρέφεια 365 μέρες τον χρόνο», ανέφερε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος ενώ η αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου τόνισε: «Το Φεστιβάλ απογειώνει την τοπική γαστρονομία και αναδεικνύει κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας. Οι εκδηλώσεις έγιναν αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά, να χαρούμε τη φύση και να απολαύσουμε τον πλούτο της πιερικής γης. Δημιουργούμε αφορμές για να στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς».
Η ταυτότητα των εκδηλώσεων
Την έναρξη του Φεστιβάλ δεν πτόησε η βροχή και έγινε το Σάββατο με “Mindfulness Yoga” στο κοινοτικό κτίριο, καθώς και με το "Πρωινό των Μουσών" με προϊόντα της πιερικής γης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πιερίας και την Ένωση Ξενοδόχων. Παρόντες στην έναρξη,
ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κώστας Πίτσιας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Ελατοχωρίου, Βασίλης Γκουτζιούλης, ενώ το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης, ο αντιδήμαρχος, Ηλίας Τάπρας, εκπρόσωποι Βουλευτών, η Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας, Παρθένα Τριανταφυλλίδου κ.ά. Τον μουσικό τόνο της εκδήλωσης έδωσαν (την Παρασκευή), ο Παναγιώτης Λιμπανοβνός και ο Κώστας Καψάλης. Το Φεστιβάλ συνεχίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου με υπέροχες γεύσεις Μακεδονικής Κουζίνας (μπατζίνα κ.ά), από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος (Culinary Professionals Greece), παρουσία και του αντιδημάρχου Κατερίνης, Μιχάλη Γεωργιάδη.
Επίσης, με αυθεντικούς παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Ελατοχωρίου, του Χορευτικού Αναπτυξιακού Ορειβατικού Συλλόγου Ρητίνης (ΧΑΟΣ) και ένα δυναμικό live με τους NIKOS GKANAS THE BAND Feat Marina Pintore. Νωρίτερα έγινε ξύλευση δέντρων & περίπατος στο δάσος με τον Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό Ελατοχωρίου.
Δεκάδες παιδιά στην «ΚΕΡΑΜΙΔΑ» για το κυνήγι θησαυρού
Με φθινοπωρινή αύρα και την αυθεντικότητα των Πιερίων, η γιορτή πολιτισμού και γαστρονομίας ολοκληρώθηκε την Κυριακή, αφήνοντας στους επισκέπτες γεύσεις και μνήμες που θα τους συνοδεύουν για καιρό. Συγκεκριμένα με το κυνήγι θησαυρού, όπου δεκάδες παιδιά μαγείρεψαν λαλαγγίτες με τυρί στην «Πηγή Κεραμίδα». Επίσης, με μαγειρική επικεντρωμένη σε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας ενώ με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή & Αντιοξειδωτικά: Το Μυστικό της Μακροζωίας», μίλησαν η Ευαγγελία Παρμαξίδου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc & η Νότη Χριστοφορίδου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Η αυλαία του Φεστιβάλ έκλεισε το απόγευμα της Κυριακής, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, όπου λειτούργησε το διήμερο υπαίθρια αγορά με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.


.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου